През първите 24 часа от откриването на Координационния център за

...
През първите 24 часа от откриването на Координационния център за
Коментари Харесай

В Координационния център за приемане на бежанци от Украйна в община Хасково са постъпили заявки за настаняване на близо 70 човека

През първите 24 часа от откриването на Координационния център за приемане на бежанци от Украйна в община Хасково са постъпили поръчки за настаняване на близо 70 индивида. Готовността си да оказват помощ с жилища са декларирали хора от Хасково, Пловдив, Димитровград, село Бодрово, общ. Димитровград, Свиленград и с. Поляново, общ. Харманли. Част от поръчките са направени от физически лица, включително наши съграждани, живеещи в Германия. Фирми от Хасково и района също оферират свободни жилища и къщи за настаняване на бежанци. Освен домове за бягащите от войната украински жители, локалните бизнесмени са подготвени да обезпечат иработа на бежанците, храна и транспорт- включително от границата с Румъния. В община Хасково към този момент са препоръчани и услуги от преводач, чудесно владеещ украински и съветски език.

Координационният център за приемане на бежанци от Украйна в община Хасково работи непрекъснато. На телефон 0884 840 222 се приема информация и за идващи фамилии или групи от Украйна, които желаят да бъдат настанени тук. Всеки, който разполага с такива данни, може да съобщи това на телефон 0884 840 222, с цел да бъдем потребни на хората, които желаят да спасят себе си и фамилиите си от войната в Украйна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР