През първите 11 месеца на 2023 г. Русия е прокарала

...
През първите 11 месеца на 2023 г. Русия е прокарала
Коментари Харесай

Русия увеличава петролните сондажи въпреки санкциите

През първите 11 месеца на 2023 година Русия е прокарала петролни кладенци с обща дълбочина 28,1 хиляди километра, оповестява Bloomberg. Агенцията отбелязва, че по този начин страната може да счупи постсъветския връх във връзка с темповете на сондиране. Според анализаторите на Kpler и " Яков и сътрудници " общият размер на индустриалните сондажи в страната ще надвиши 30 хиляди км през 2023 година

През предходната година Русия реализира рекордни равнища на рандеман на нефт за втора поредна година.Това е още едно доказателство за " съпротивителните сили " на страната на западните наказания. Въпреки това " гневното движение на сондиране на фона на много статично произвеждане " сочи някои дълготрайни проблеми, които може да се натрупат в съветския петролен бранш вследствие на интернационалната изолираност на Русия, написа още Bloomberg. По нейни данни съветската промишленост се бори да поддържа добива от най-старите си сондажи, до момента в който новите планове, които би трябвало да поддържат производството за десетилетия напред, би трябвало да се " приспособяват към променените условия ".

Според изчисленията на Оксфордския институт за енергийни проучвания към 2022 година находищата, които са били в употреба повече от пет години, съставляват съвсем 96% от общия рандеман на течни горива в Русия. Много от тези планове за рандеман от дълго време са надхвърлили пиковите си равнища на произвеждане, настояват специалисти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР