През първите 10 дни на територията на страната са настъпили

...
През първите 10 дни на територията на страната са настъпили
Коментари Харесай

Акция Зима“ – 2 част: Зимни гуми и неправилно пресичащи пешеходци

През първите 10 дни на територията на страната са настъпили 182 пътнотранспортни катастрофи с 11 починали и 242-ма ранени. Това съобщи Мария Ботева от Пътна полиция на брифинг по какъв начин протича акцията на територията на страната.

Акцията по отношение на редовността на колите, водачите и пешеходците стартира при започване на месеца . Спрямо предходната година ноември месец броят на злополуките тази година е с 9 повече.

През 2018 година починалите през интервала от началото на ноември са били с 19 повече. Ранените са 242 в този момент, а предходната година 202-ма, т.е. с 40 по-малко.

Написаните фишове на място са 17 314. Електронните фишове за скорост, обработени на място са 19 776, а броят на формираните актове е 5 899.

" Законът към този момент разрешава за нарушавания, за които не се лишават контролни точки, да може да се сформира фиш на място. На място се дефинира и санкцията ", изясни още Мария Ботева.

Започва вторият стадий на акция " Зима ". Този път във фокуса на проверяващите ще бъде готовността на водачите за студения сезон, изключително - зимните гуми. От полицията ще стартират да глобяват още от сряда.

Друг акцент във втория стадий на акцията са пешеходците - дали пресичат вярно и дали водачите лишават преимуществото им.

Засиленият надзор в границите на втория стадий от акцията ще продължи до 20 ноември . От 21 до 30 ноември ще се организира и третият стадий. Тогава служителите на реда ще наблюдават главно за техническата редовност на колите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР