През първата половина от декември се очаква сумата на валежите

...
През първата половина от декември се очаква сумата на валежите
Коментари Харесай

Ще вали ли сняг през първите две седмици от декември?

През първата половина от декември се чака сумата на преваляванията да бъде над нормата, а междинните температури – близки и по-ниски от нормалните за сезона.

Декември ще стартира с доста динамично време. Под въздействие на серия средиземноморски циклони, преминаващи през страната или близо до нея, ще се основават валежни ситуации. Ще има условия за обилни превалявания.

През първите дни от месеца ще духа сдържан, в източните региони и северно от планините и краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад, температурите ще бъдат по-високи от междинните за декември и преваляванията ще са от дъжд.

Към 4 – 5 от север-северозапад ще нахлуе по-студен въздух. Температурите ще се намалят и дъждът ще премине в сняг, само че преваляванията бързо ще спрат.

През последните дни от десетдневието температурите релативно ще се покачат, само че ще останат по-ниски от нормалните за месеца. Отново ще има превалявания, най-вече от сняг.

Динамично ще се задържи времето и през множеството дни от второто десетдневие. Температурите ще останат по-ниски от нормалните. Към 12 – 13 още веднъж в по-голямата част от страната ще има превалявания, най-вече от сняг. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР