През първата половина на 2024 г. AMD ще представи на

...
През първата половина на 2024 г. AMD ще представи на
Коментари Харесай

Мобилните чипове AMD Ryzen 8050 ще имат значително по-бърза интегрирана графика

През първата половина на 2024 година AMD ще показа на пазара новата серия мобилни процесори Ryzen 8050 (Strix Point). Образци на новите APU към този момент се тестват в лабораториите на „ аления “ производител на чипове. Един от тях неотдавна се появи в скрийншот на HWiNFO, където се виждат главните му механически характерности.

Инженерният пример на APU Strix Point удостовери съществуването на дванадесет ядра от вида x86 с поддръжка на технологията SMT. Според предварителната информация новият артикул съчетава четири бързи Zen 5 ядра и осем икономични Zen 5c ядра, които ще се отличават с по-ниски работни честоти и евентуално с по-малък размер на L3 кеша. Най-голям интерес обаче съставлява графичният модул.

В новите процесори AMD ще премине към усъвършенстваната графична архитектура RDNA от трето потомство, известна още като RDNA 3+ или RDNA 3.5. В същото време компанията ще усили броя на изчислителните блокове (Compute Units) от 12 на 16 (или от 768 на 1024 поточни процесора), което дружно с архитектурните усъвършенствания значително ще увеличи графичната продуктивност спрямо сегашния Ryzen 7040 (Phoenix).

Струва си да прибавим, че мобилната серия AMD Ryzen 8000 ще бъде формирана от огромно многообразие от решения. Тя ще включва и „ ободряване “ на настоящия Ryzen 7040 и решения с доста кристали, в това число такива с мощен графичен модул. AMD евентуално ще заяви публична информация за тях по време на ревюто CES 2024 през месец януари.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР