През първата половина на 2017 г. в Русия е отчетен

...
През първата половина на 2017 г. в Русия е отчетен
Коментари Харесай

Невероятно, но факт: Руснаците започнаха да пестят от... водка, продажбите й се сриват!

През първата половина на 2017 година в Русия е регистриран значителен спад в продажбите на алкохол в съпоставяне със същия интервал на предходната година, оповестява " Известия ", като цитира данни на Федералната работа за регулация на алкохолния пазар. Продажбите на водка са намалели с 20% до 318 млн. л, на вино с 15% до 223 млн. л и на шампанско с 40% до 63 млн. л. С 10% са нарастнали продажбите на питиета на основата на вино, които са достигнали 127 млн л. Търговските вериги и производителите също регистрират спад в продажбите, само че не в подобен мащаб.

Експерти считат, че руснаците икономисват от алкохола, който става все по-скъп поради нарасналите акцизи.

Спадът в продажбите на виновност и водка се удостоверява и от Мария Курносова, шеф връзки в " Ашан Россия ". По думите й максимален е спадът при водката.

При виновността и шампанското най-голямо е понижението при вносната продукция. Продажбите на шампанско от френската провинция Шампан са паднали с една трета. Потребителите се пренасочват към по-евтините пенливи виновност, чиито продажби порастват по отношение на предходната година. Като цяло специалистът изяснява спада с растежа на акцизите.

Тя добавя, че обичайно в Русия потреблението на качествено вино е в границите на 2 л на глава от популацията годишно, до момента в който в Европа надвишава 20 л. Повечето консуматори не желаят да рискуват с пазаруването на незнайно вино и вземат или тествани марки, или корав алкохол, разяснява тя.

От Metro Cash & Carry показват също спад при пенливите виновност и водката, само че регистрират растеж в продаденото вино.

Потребителите икономисват, като купуват вместо вино по-евтини питиета на винена основа, споделя ръководителят на Съюза на лозарите и винарите Леонид Попович. Хладното лято също така не подкрепя продажбите на вино.

При това показаните публични данни не регистрират търговията в селските региони, прецизират създателите на статистиката.

Тези данни се регистрират от единната осведомителна система едвам от 1 юли.

В селските региони се купуват 17% от общо продадените в страната алкохолни питиета, демонстрират данни на Центъра за федерални и районни проучвания на алкохолния пазар. При това в множеството обитаеми места няма магазини.

По данни на здравното министерство през 2016 година руснаците са изпили с 0,2 л по-малко алкохол, спрямо 2015 година

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР