През пандемичната 2020 година продажбите на лицеви маски за кучета,

...
През пандемичната 2020 година продажбите на лицеви маски за кучета,
Коментари Харесай

Продажбите на предпазни маски за кучета отчитат рекорд

През пандемичната 2020 година продажбите на лицеви маски за кучета, целящи да ги предпазят от COVID-19, означиха рекорден скок. Първоначално тези средства за персонална отбрана са употребявани от американските притежатели на домашни любимци, с цел да ги предпазят от нечистия въздух на огромните градове. Но с настъпването на пандемията напролет на предходната година, те почнали да оборудват кучетата си с мини-маски, с вярата да ги предпазят от патогена.

Няма никакви данни, че кучешките средства за персонална отбрана работят против ковид. Но скокът в продажбите е реалност. Един от основните производители на тези артикули - компанията "Пет маскс ", записва растеж в осъществената продукция от 500 %. Основателката на тази нюйоркска компания, 27-годишната Салиша Хенуик отбелязва, че с времето кучешките маски се трансформирали в нещо като фешън тренд, без значение от обстоятелството, че тези домашни любимци извънредно рядко се заразяват от COVID-19. И съвсем в никакъв случай, когато се разхождат навън със притежателите си.

Мини маските вървят по 25 $ броя и се оферират в три размера. Най-малкият пасва на болонка, междинният на корги, а най-големият - на лабрадор, отбелязва Българска телеграфна агенция.
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР