През отминаващата година парламентът е похарчил 23,5 млн. лв. за

...
През отминаващата година парламентът е похарчил 23,5 млн. лв. за
Коментари Харесай

Парламентът е похарчил 23 млн. лв. за заплати

През отминаващата година Народното събрание е похарчил 23,5 млн. лева за заплати. Това излиза наяве от изследване на Института за развиване на обществената среда, съобщи пред БНР Ива Лазарова от организацията. Общият бюджет на Народно събрание е 81 млн. лева 235, млн. лева са изхарчени за заплати.

" В разноските за прехрана влизат още 11,3 млн. лева, като базовата заплата на народен представител е 4200 лева - три средномесечни заплати в държавния бранш ", изясни Лазарова.

На пръв взор Народното събрание е работил интензивно през 2020 година Разгледани са 135 законопроекта, взети са 144 решения, извършени са 120 пленарни съвещания. Едновременно с това обаче има съществени признаци за неприятното качество на признатото законодателство. Законът за Данък добавена стойност да вземем за пример е обсъждан цели пет пъти, предложенията за промени в Изборния кодекс са три.

И през тази година продължи практиката на ръководещите от ГЕРБ значими промени в едни закони да се одобряват посредством преходни и заключителни разпореждания в други. Това постоянно провокира кавги, тъй като поправките минават неусетно. с нови текстове в Закона за Данък добавена стойност бе изменен и Законът за потребителския заем, което даде опция да се начисляват големи неустойки по бързите заеми. Управляващите се оправдаха, че е станала неточност.

През миналата година депутатите са заявили към 45 млн. лева приходи. Почти половината от тях - от депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР