През отминалия ноември смъртността в Белгия е превишила равнищата, отчитани

...
През отминалия ноември смъртността в Белгия е превишила равнищата, отчитани
Коментари Харесай

Белгия отчита най-високата смъртност от Втората световна война насам

През отминалия ноември смъртността в Белгия е надвишила нивата, регистрирани през Втората международна война. Това демонстрира националната статистика, показана в локални медии и представена в понеделник от Българска телеграфна агенция.

В първото десетилетие на този век в страната най-високият брой умряли е достигал осем души на 10 хиляди от броя на популацията, до момента в който предишния месец издъхналите са били 12 на 10 хиляди. Не е показана извадка за аргументите за обособените смъртни случаи.

По последни данни жертвите на новата болест в Белгия от началото на епидемията са близо 18 хиляди, при над 608 хиляди открити случая на болест и над 6,3 милиона изследвани. В последните две седмици броят на инфектираните е 8,5 на 100 от изследваните.

Допитване до публичното мнение сподели, че болшинството (78 на сто) от белгийците поддържат ограничаващите ограничения против разпространяването на болестта, както и че 75 на 100 биха се ваксинирали. Съмнения към имунизациите показват 35 на 100, а 14 % са срещу имунизацията. Данните сочат, че по-голяма религия във имунизациите имат хората над 65-годишна възраст (59 на сто), а всеки четвърти юноша от 18 до 24 години е против имунизацията.

В последните дни здравните управляващи оповестиха, че едвам половината от предстоящите първични количества ваксини на " Pfizer " ще дойдат в страната в точния момент. Имунизацията в Белгия ще бъде доброволна и безвъзмездна, и стартира от 5 януари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР