През отиващата си седмица президентът Румен Радев продължи консултациите с

...
През отиващата си седмица президентът Румен Радев продължи консултациите с
Коментари Харесай

Цончо Ганев: От „Възраждане“ сме готови да предложим състав на министерски съвет

През отиващата си седмица президентът Румен Радев продължи консултациите с управленията на парламентарно показаните партии.

В сряда на масата за разговор седнаха от партия „ Възраждане “.

„ Срещата при президента продължи повече от час и беше извънредно значима. Основното, което поставихме на вниманието на Румен Радев, и което е извънредно значимо за бъдещето на страната ни, бе тематиката за присъединението ни към еврозоната. Знаете, че датата за приемането на еврото, заложена в настоящия проект е 1 януари 2024г. Това би било извънредно нездравословно за стопанската система ни и за нас като общество. Ние поставихме пред президента концепцията ни за референдум по тематиката и да бъде питан българския народ, дали желае да бъде въведена единната европейска валута. За страдание президентът отхвърли да се вслуша в причините ни. “ Това сподели в предаването „ Събития и персони “ Цончо Ганев, народен представител и зам.-председател на „ Възраждане “.

Ганев добави, че следва „ Възраждане “ да записва предприемчив комитет за осъществяване на референдум за еврото, като си слагат за цел да съберат над 400 хиляди подписа. Цончо Ганев разяснява и опциите за сформиране на постоянен кабинет в границите на 48-то Народно заседание.

„ Условията на „ Възраждане “ за поддръжка на държавно управление с мандат на друга партия са целите ни да бъдат включени в управническа стратегия – референдум за участие на България в еврозоната, да не се купуват нови самолети от Съединени американски щати, както и страната ни да не дава оръжие на Украйна. “

Депутатът съобщи, че от „ Възраждане “ са подготвени със състав на кабинет, в случай че се стигне до връчване на третия мандат.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР