През октомври средната пенсия трябва да стане 722 лева, благодарение

...
През октомври средната пенсия трябва да стане 722 лева, благодарение
Коментари Харесай

Иван Ченчев: „Продължаваме промяната“ да не си присвояват заслугите на БСП

През октомври междинната пенсия би трябвало да стане 722 лв., с помощта на Българска социалистическа партия

„ Проблемите в общините в София-област главно са битови, само че хората са прави, те имат право на естествени европейски условия на живот, които би трябвало да бъдат основани от страната. Ние от дълго време приказваме за децентрализация. Предлагаме много огромна част от приходите от локални налози и такси да остават в общините, с цел да може местният кмет на огромната община да разпределя и към дребните обитаеми места. “ Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България “ Иван Ченчев в 26 МИР София-област в ефира на БСТВ.

По думите му, с четирима министри в управлението БСП е постигнала доста и даде следните образци: „ Свършеното от икономическия министър от Българска социалистическа партия го споделя не самият министър, не партията, а го споделя Европейският съюз – че сме първи по растеж на промишлеността и четвърти по Брутният вътрешен продукт. От друга страна, се поддържаше една от най-левите политики – връщането на страната в управлението чрез държавните предприятия, грижата за служащите. Министърът на туризма в най-лошата обстановка, при експлоадирането на война, спаси българските хотелиери -40-те лв. не влизаха в джоба на бежанците, а на хотелиерите. Имаме 30% растеж на туризма “, разяснява социалистът.

Според Ченчев дотам се признава свършеното от министрите на Българска социалистическа партия, че сътрудниците им са почнали да се хвалят с тези достижения. „ Но общественият дирек е напълно в програмата на Българска социалистическа партия. Мерките, които Българска социалистическа партия предприе в обществената сфера са такива, че те работят. Това държавно управление, със обществен министър Георги Гьоков, вдигнахме дневно обществената помощ за безработни от 12 на 18 лв.. Ние сме партията, която предлага фондове, които да обезпечат Северозападна България и един път към този момент сме го създали по времето на Орешарски “, изясни претендентът за депутат. 

В обществената сфера Ченчев напомни и каквопредстои да се случи с пенсиите, още веднъж с помощта на Българска социалистическа партия: „ Заложили сме справедливото преизчисление на пенсиите, които желаят хората, през средноосигурителния приход от 2021 година Това е заложено в бюджета и служебният кабинет би трябвало да го извърши. През октомври, от заложените от нас данни, междинната пенсия би трябвало да стане 722 лв. “, изясни социалистът.

Той напомни и мораториума, който беше натрапен върху цената на тока и изясни, че в този момент оферират същото за цената на газа. „ Пак ни подлагат на критика, единствено че сред тогава и в този момент какво се получи в Европа – в доста страни започнаха тази стъпка, значи Българска социалистическа партия излезе права. Винаги, когато Българска социалистическа партия приказва, най-после другите запяват същата ария. Ние обаче желаеме да създадем такова държавно управление, което да се погрижи в този момент за рецесиите и за българските жители “, сподели още Иван Ченчев. Той разяснява, че „ Продължаваме промяната “ не би трябвало да си присвояват заслугите на Българска социалистическа партия в ръководството.

Като част от ограниченията, които оферират от левицата, Ченчев уточни еднократната помощ при раждане на майка студентка – 10 минимални заплати, или 7100 лв., безвъзмездни учебници до 12 клас, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години, както и младежите до 26-годишна възраст да не заплащат налог от труд.

„ Нашата партия мисли за хората, заложили сме единствено леви ограничения. Гласувайки с номер 28, хората ще гласоподават за себе си. Ние влагаме в сигурна и обществена страна. Сигурна страна значи да има ипредвидимост за жителите и бизнеса. Правителство ще има и ние ще продължим да пазиме националния интерес “, заяви в заключение Иван Ченчев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР