През октомври продажбите на нови автомобили в Европейския съюз бележат

...
През октомври продажбите на нови автомобили в Европейския съюз бележат
Коментари Харесай

Октомври носи ръст от 32% в продажбите на коли в България

През октомври продажбите на нови коли в Европейския съюз бележат растеж от малко над 12% на годишна база. На този декор в България регистрациите се усилват с малко над 32%. През този месец обаче страната ни към този момент не е преди всичко по продажби в целия Европейски Съюз, а на второ. Лидер е Латвия, която бележи растеж от 61%, сочат данните на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA)
България
Регистрациите на нови коли през октомври нарастват с 582 бр., достигайки 2 384 бр. Спрямо същия интервал на 2021 година страната регистрира растеж от 32.3%. Припомняме, че нарастването през септември на годишна база бе 46%, което направи България водач за този интервал. Сега обаче страната ни е на второ място по продажби през октомври.



В интервала януари-октомври растежът е 16.9%, като регистрациите доближават до 24 359 бр. по отношение на същия интервал на 2021 година Няма друга страна в Европейски Съюз, която да регистрира сходно нарастване. Единствено Латвия бележи растеж от 12.5% през обсъждания интервал.
За Европейски Съюз
През октомври новите регистрации на леки коли се усилват с 12.2% в Европейския съюз с продадени 745 855 броя. Въпреки че статистиката регистрира растеж по отношение на 2021 година, то резултатът остава с близо 290 000 единици под равнищата от октомври 2019 година преди пандемията. Всички основни пазари в района способстват позитивно за растежа през октомври, като три от четири означават двуцифрени облаги. Това са Германия (16.8%), Италия (14.6%) и Испания (11.7%). Френският пазар се показва по-скромно (5.5%).

През десетте месеца на 2022 година регистрациите остават на негативна територия (-8.1%), защото последните нараствания не са задоволителни, с цел да компенсират загубите, насъбрани от януари до юли тази година. В интервала януари – октомври от четирите най-големи пазара в района Италия отбелязва най-рязък спад (-13.8%), следвана от Франция (-10.3%), Испания (-5.8%) и Германия (-5.5%).

 

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинпродажби на коли нови регистрации леки коли авто пазар продажби на коли в Европа ПоследниНай-четениИнфраструктура 28 Магистралата Русе-Велико Търново ще бъде удължена до Маказа Пазари 72 Октомври носи растеж от 32% в продажбите на коли в България Накратко 500 Вечерни вести: Охлаждане на имотния пазар в България; Русия е в криза Политика 448 За България в Шенген и резултата на пеперудата Любопитно 11315 Най-скъпият Мондиал в историята: Цените хвърчат, само че билети и места няма Пазари 10795 Голямото съветско петролно катурване набира скорост Индустрии 9384 Производителите на електрически автомобили горят пари с огромна скорост Политика 8726 И Швеция блокира България за Шенген Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР