През октомври прочутият с минералните си извори и модерни СПА

...
През октомври прочутият с минералните си извори и модерни СПА
Коментари Харесай

Немци идват край Варна целогодишно на здравен туризъм

 През октомври фамозният с минералните си извори и съвременни СПА бази морски курорт Св. Св. Константин и Елена ще посрещне немски туристи за водолечение, оповестява " Труд ".

Това стана допустимо, откакто предишния септември 109-те немски здравни каси признаха даването на медицински амбулаторни услуги в близо 90 лицензирани Медикъл и СПА хотели и центрове от висок клас у нас.

В момента е в ход огромна маркетингова акция за промоция на страната ни като дестинация за целогодишен здравен туризъм, стана ясно на полемика с туроператори в Св. Св. Константин и Елена.

По плана от 3 година работят Германо-Българската индустриално-търговска камара

/ГБИТК/, Министерството на туризма и Българският съюз по балнеология и СПА туризъм /БСБСПА/.

Отпечатани са каталози за медиците в Германия, а основният на този пазар туроператор " Дер Туристик ", също ще има специфичен азбучник за новия бранд за 2021 година, оповестиха Сийка Кацарова, ръководител на БСБСПА и Кармен Щруг, зам.-председател на ГБИТК.

" Минералните води са нашето злато, а посредством здравния туризъм можем да удвоим каузи на туризма в брутния вътрешен артикул ", акцентира Кацарова. Тя уточни Варна като сполучлив образец поради тясната връзка сред бизнеса, общината и науката. Свой принос в плана има Медицинският университет, който приготвя фрагменти за елитните балнеоцентрове. Тази година там започва и образование на кинезитерапевти. На идващ стадий следва акредитирането на наши лечебни заведения, в които немци ще могат да се лекуват по каса. В Европейска комисия е импортиран и план за въвеждане на ваучери от 500 или 1000 евро за профилактика на всички обезпечени жители на страните от Европейски Съюз над 65 година, анонсира Кацарова. За жал, макар отличните благоприятни условия у нас българите не престават да са дискриминирани, защото годишно Национален осигурителен институт покрива разноските за профилактика и рехабилитация на едвам 45 000 обезпечени ", уточни тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР