През октомври и ноември е моментът за ваксини. Имунитетът трае

...
През октомври и ноември е моментът за ваксини. Имунитетът трае
Коментари Харесай

15 вируса ни атакуват през есента


През октомври и ноември е моментът за ваксини. Имунитетът трае година и половина като са нужни 21 дни да стартира действието на отбраната. Това съобщи в пред Българска национална телевизия проф.Тодор Кантарджиев, шеф на националния център по заразни и паразитни заболявания.

Имената на ваксиналните щампове тази година, които са препоръчани, са " Хонконг " и " Мичиган ". Има 15 типа вируси, които циркулират.

" В последните шест години грипът нормално стартира през ноември. Националният център следи цялата страна. Първите случаи са грип В, по-късно се появява грип А, който нормално господства ", съобщи проф. Кантарджиев.

Професорът изясни, че е добре хората над 60 години да обсъдят със своите лекари дали да се имунизират, като това би трябвало да се направи октомври или ноември. За да си предпазен, би трябвало да са минали 21 дни, с цел да се създаде имунитет. Грипната ваксина е от тези, които понижават риска да заболееш, само че не доста, сподели още експертът.

" Медицинско е потвърдено,че, когато се разболееш и си имунизиран, изкарваш грипа без затруднения. Няма по какъв начин да направиш пневмония и да се обиден вътрешните органи на хората ", посочи той. А при затруднения хората би трябвало да търсят здравна помощ и постъпване в болница.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР