През октомври и ноември е моментът за ваксини. Имунитетът трае

...
През октомври и ноември е моментът за ваксини. Имунитетът трае
Коментари Харесай

15 вида вируси ни връхлитат през октомври и ноември

През октомври и ноември е моментът за ваксини. Имунитетът трае година и половина като са нужни 21 да стартира да работи след отбраната. Това съобщи в " Денят стартира ", проф. Тодор Кантарджиев, Директор на националния център по заразни и паразитни заболявания. Имената на ваксиналните щампове тази година, които са препоръчани, са " Хонконг " и " Мичиган ".

" В последните шест години грипът нормално стартира през ноември. Националният център следи цялата страна. Първите случаи са грип В, по-късно се появява грип А, който нормално господства ", разкри специалистът.

И това е забавно: 5 скъпи съвета по какъв начин да се предпазим от простуда през есента
В студиото на Българска национална телевизия професорът съобщи, че е добре хората над 60 години да обсъдят със своите лекари дали да се имунизират като това би трябвало да се направи октомври или ноември. За да си предпазен, би трябвало да са минали 21 дни, с цел да се създаде имунитет. Грипната ваксина е от тези, които понижават риска да заболееш, само че не доста, сподели още проф. Кантарджиев. " Медицинско е потвърдено,че, когато се разболееш и си имунизиран, изкарваш грипа без затруднения. Няма по какъв начин да направиш пневмония и да се обиден вътрешните органи на хората. "

При затруднения хората би трябвало да търсят здравна помощ и постъпване в болница. Има 15 типа вируси, които циркулиран. Препоръчително е хората над 60 години, хората с хронични белодробни болести. Хора, чиято специалност изисква контакт с доста хора също да го създадат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР