През октомври 52.8% от местата за настаняване у нас са

...
През октомври 52.8% от местата за настаняване у нас са
Коментари Харесай

Едва 1/3 от хотелиерите оптимисти, че ще се справят с разходите си през декември

През октомври 52.8% от местата за настаняване у нас са предложили на своите клиенти различен интервал за потребление на направените резервации, демонстрират данните на Националния статистически институт.

57.8% пък са имали желание да понижат цената на пакет услуги, а 37.7% - на нощувката.

По отношение на наетия личен състав 24.6% от ръководителите са подхванали като мярка " заплатен отпуск ", 14.8% - " неплатен отпуск ", а 13.1% - " освобождаване/съкращаване ".

От " прекосяване на ненапълно работно време " са се възползвали 7.6% от мениджърите, 3.5% са подхванали мярката " отдалечена форма на работа ", а 2.7% - " понижаване на възнагражденията на личния състав ". Същевременно 11.7% от местата за настаняване са се възползвали от държавните ограничения за подкрепяне на работодателите.

Намаление в приходите от активността си през октомври по отношение на предходния месец са отчели 58.7% от интервюираните шефове, до момента в който при 37% няма смяна.

През идващия един месец 44.3% от мениджърите предвиждат, че ще могат да обслужат " До 50% " от разноските за активността със лични средства, 33.7% - че ще съумеят " До 100% ", а 21.6% от интервюираните показват, че няма да могат да се оправят сами.

Относно бъдещата си интензивност в кратковременен проект 41.1% от ръководителите считат да продължат да работят, 39.6% - да продължат с актуалната си активност, въпреки и с понижен размер, 17.3% плануват краткотрайно да преустановят активността си, а 1% предвиждат да я прекратят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР