През октомври 2023 г. се навършват 20 години от основаването

...
През октомври 2023 г. се навършват 20 години от основаването
Коментари Харесай

20 години „Лекар на годината“ – проф. Пламен Панайотов печели отличието през 2019 г.

През октомври 2023 година се навършват 20 години от основаването на влиятелното отличие „ Лекар на годината “. Оттогава на 19 октомври – Деня на българския доктор, БЛС връчва награди за принос в медицината. Идеята за това е на проф. Андрей Кехайов и две десетилетия на своя празник гилдията награждава най-заслужилите свои членове. В навечерието на „ Лекар на годината 2023 “ и гласуването на 20-ия притежател на влиятелното отличие от съсловната организация напомнят кои заслужили медици са печелили купата от нейното учредяване до през днешния ден.

Званието „ Лекар на годината 2019 “ получи проф. Пламен Георгиев Панайотов.

Проф. Панайотов е шеф на Клиниката по кардиохирургия в Университетската болница „ Св. Марина “ във Варна, учител в Медицински Университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Варна. Първите стъпки в хирургията проф. Панайотов прави в Института за незабавна здравна помощ „ Пирогов “. Работил е в Клиниките по кардиохирургия в „ Болница Лозенец “ и в Националната кардиологична болница. Той е от тези медици, които отпътуват да работят в чужбина – Кувейт, само че се връщат в България. През 2005 година проф. Панайотов става част от екипа на новата клиника по кардиохирургия в Университетската болница „ Св. Марина “ – Варна, а през 2008 г и неин началник.

Проф. Панайотов е незабравим доктор, учител и човек. Ръководител на специализацията на 12 кардиохирурзи, 8 от тях към този момент със компетентност кардиохирургия. Автор на учебници, монографии, стотици публикации и отчети.

Проф. Панайотов е член на УС на Българско сдружение по кардиохирургия, член на Българска асоциация по гръдна, сърдечна и съдова хирургия, член е на Европейска асоциация по сърдечна и гръдна хирургия, Общество на гръдните хирурзи в Съединени американски щати, както и на редица други научни сдружения. Носител на Почетен знак на БЛС.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР