През октомври 2023 г. руското ГРУ обяви, че ще накаже

...
През октомври 2023 г. руското ГРУ обяви, че ще накаже
Коментари Харесай

Първи кадри от мястото на убийството на руския пилот Максим Кузминов

През октомври 2023 година съветското ГРУ разгласи, че ще накаже водача на Ми-8 Максим Кузминов, който избяга в Украйна. Три месеца по-късно той е открит с 12 патрона в тялото.
 
Испанската полиция огледа мястото на престъплението, където може да е бил погубен съветският водач дезертьор Максим Кузминов. На видеозапис от мястото се виждат няколко коли, дузина служители на реда, криминалисти и цивилни хора. Кадри от работата на испанските чиновници на реда бяха публикувани в канала Mash Telegram.

Видеото, оповестено онлайн, продължава по-малко от половин минута и операторът не демонстрира съответни детайлности. Може да се види по какъв начин криминалисти вършат филм, който е употребен за ограждане на мястото на прегледа. В кадър са включени и полицейски коли, паркирани на тротоара, и дузина чиновници на реда.

Бележката включва и фотография, на която можете да видите нещо сходно на човешко тяло. Не е ясно къде тъкмо и по кое време е направена фотографията.

В обществената мрежа X (Twitter) на испанската национална полиция няма информация за изключителното състояние в Аликанте. Информация за гибелта на руснак е оповестена в портала Il Corrispondente и ABC .

Трябва да се означи, че следобяд на 19 февруари в съветските медии се появиха известия за вероятната гибел в Испания на пилота-дезертьор Максим Кузминов, който през есента на 2023 г. излетя с боен хеликоптер Ми-8 на съветските въоръжени сили в Украйна.

Беше посочено, че събитието е станало на 13 февруари в провинция Аликанте в град Ла Виляхойос. Трупът на незнаен 33-годишен мъж е открит наоколо до гаража, прострелян 12 пъти и по-късно прегазен от кола. По-късно информацията беше конкретизирана - допуска се, че е погубен 28-годишният Кузминов. Полицията откри колата, с която убийците може да са избягали в прилежащото село Ел Кампело: тя е била изгорена.

Представителят на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата Андрей Юсов удостовери, че починалият в действителност е съветският пилот-беглец: той не даде други детайлности по случая. Междувременно съветските медии настояват, че мъжът в Испания пиел, разказвал за предишния си живот и се обаждал на приятелката си от Руската федерация. Украинското разузнаване не удостовери истинността на историите за пиене. Източници на изданието " Украинская истина " обаче потвърдиха информацията за приятелката и че той не желал да живее в Украйна и се преместил в Испания.

Малко преди този момент проруското италианско издание Il-corrispondente съобщи , че съветският водач е бил погубен на 13 февруари в испанския град Виляхойоса. Мъжът е открит с 12 дупки от патрони, а също по този начин се оповестява, че тялото на Кузминов е било прегазено от кола.

На 14 февруари испанското издание на ABC съобщи, че на 13 февруари към 17:00 часа във Вилахойоса е открито тялото на 33-годишен украинец. Разследващите откриха и изгоряла кола в прилежащия град Кампело. Медиите означават, че първата догадка за повода за гибелта на мъжа е почистване на сметки.

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР