През октомври 2021 г. на снимачната площадка на филма Rust

...
През октомври 2021 г. на снимачната площадка на филма Rust
Коментари Харесай

Първа присъда за убийството по време на снимките на Rust с Алек Болдуин

През октомври 2021 година на снимачната площадка на кино лентата Rust Алек Болдуин прострелва кинематографистката Халина Хътчинс. Тя губи живота си, а след случая стартират правосъдни процеси.
 Алек Болдуин още веднъж с обвиняване в ликвидиране
Алек Болдуин още веднъж с обвиняване в ликвидиране

Съдебната сага за убийството на Халина Хътчинс продължава

По време на чуванията артистът упорства, че не е имал визия, че оръжието е било заредено. Оръжейничката Хана Гутиерес-Рийд от своя страна споделя, че не знае по какъв начин патроните въобще са се озовали на мястото на фотосите на уестърна. В своя отбрана по време на процеса тя акцентира също, че е уверена, че е заредила револвера на Болдуин с " подправени " патрони.

Според обвиняванията обаче тя не е спазвала протоколите за сигурност и е била небрежна при боравенето с огнестрелни оръжия и муниции на снимачната площадка.

Защитата на оръжейничката въпреки всичко твърди, че тя действително е била изкупителна жертва за по-големи проблеми с сигурността, които е имало на фотосите и върху които тя не е имала надзор. Въпреки това Хана Гутиерес-Рийд е приета за отговорна и към този момент е първият член от екипа на кино лентата Rust, наказан за гибелта на.

Оръжейничката е наказана за непредумишлено ликвидиране и ще би трябвало да излежи 18 месеца затвор. Решението е произнесено от съда в Санта Фе през вчерашния ден, 15 април. Така 26-годишната Хана Гутиерес-Рийд получава оптималната присъда, макар че преди този момент е поискала да ѝ бъде издадена пробация, вместо да излежи време в пандиза.

Прокурорите са призовали за най-тежкото наказване, изтъквайки, че подсъдимата не е отказвала да поеме отговорност за ролята си и не се е разкаяла за действието си.

Присъдата на оръжейничката се възприема и като индикация за евентуална присъда за артиста. Той също е изправен пред правосъден развой по обвиняване в непредумишлено ликвидиране, който би трябвало да стартира през юли. Ако бъде приет за отговорен, може да получи 18 месеца зад решетките.
 Алек Болдуин след убийството на Халина Хътчинс - две години по-късно още нови проблеми
Ще влезе ли в пандиза Алек Болдуин

Убийството на Халина Хътчинс още веднъж на дневен ред

Според прокурорите Алек Болдуин е представлявал опасност на снимачната площадка, защото е пропуснал първичното образование за боравене с огнестрелно оръжие. Той е дошъл на фотосите една седмица след началото им и е минал обособен курс, на който се твърди, че е бил разсеян. Освен това е упрекнат, че е наел некомпетентен оръжейник в лицето на Хана Гутиерес-Рийд и че е натиснал спусъка на револвера, когато в действителност сцената е изисквала само да го извади от кобура, написа The Hollywood Reporter.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР