През новогодишната нощ над западната половина от страната ще бъде

...
През новогодишната нощ над западната половина от страната ще бъде
Коментари Харесай

От 0° до 5° в новогодишната нощ, до 15° в първия ден от 2022 година |

През новогодишната нощ над западната половина от страната ще бъде най-вече ясно, а над източната облачността ще е забележителна.

В Дунавската низина ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад.

Минималните температури ще бъдат най-вече сред 0° и 5°, в София - към 1°.

През първия ден от новата година облачността ще е променлива, преди обяд над източната половина от страната и над планините ще е по-често забележителна, само че без основни превалявания. Ще е прохладно - с сдържан вятър, който в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина ще е и мощен от запад-северозапад.

Ще се затопли още и оптималните температури ще бъдат сред 10° и 15°, в София - към 12°.

Над планините облачността ще е променлива, преди обяд - най-вече забележителна. На изолирани места ще превали едва. Ще духа мощен до плевел вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - 8°, на 2000 метра - към 2°.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна, само че без основни превалявания. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 12°-15°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца. Ще се намалява, само че вечерта от запад ще стартира да се покачва.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 57 мин. и залязва в 17 ч. и 3 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 6 мин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР