През новата седмица вероятността за геомагнитни бури е малка. Това

...
През новата седмица вероятността за геомагнитни бури е малка. Това
Коментари Харесай

Геомагнитните бури ще ни оставят за малко

През новата седмица вероятността за геомагнитни стихии е дребна. Това демонстрират данните от центровете за проучване на Слънцето в Съединени американски щати, Англия и Русия, написа bTV. Но петната върху Слънцето може да са причина за разстройства в земното магнитно поле. Ако има такива, те ще са по-значителни в полярните райони, и надалеч по-слаби по нашите географски ширини.

Слънчевите петна са райони с по-ниска температура от останалите. Това се дължи и на разстройства в магнитното поле на нашата звезда. Не е изключено през идващите дни в тези области да се следят и слънчеви изригвания. Ако те и слънчевия вятър са ориентирани непосредствено към Земята, може към края на седмицата да бъдат регистрирани и слаби геомагнитни стихии.

Междувременно астрофотографи от щата Мичиган съумяха да снимат кометата Атлас 2023 Е1. За първи път тя беше следена и снимана на 1 март тази година в съзвездието Дева. Кометата ще бъде най-близо до Земята на 18 август, само че до тогава астрономите чакат да избледнява бързо, до момента в който се отдалечава от Слънцето.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР