През нощта явленията в Западна България ще отслабнат и стихнат,

...
През нощта явленията в Западна България ще отслабнат и стихнат,
Коментари Харесай

Дъжд и гръмотевици ни очакват през цялата седмица

През нощта явленията в Западна България ще отслабнат и стихнат, облачността ще се раздра и ще намалее, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представено от Българска телеграфна агенция. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и едва ще се намали. В Източна България ще е най-вече ясно. Ще духа слаб вятър, основно от югоизток.

Утре ще бъде най-вече слънчево. След обяд над планинските региони от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър с източна съставния елемент. Максималните температури ще са сред 23° и 28°, в София - към 23°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб вятър с източна съставния елемент. Максималните температури ще са 21°-23°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има превалявания, тук-там съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 11°.

В средата на седмицата ще има раздрана облачност, към и след обяд над Западна България - купеста; на обособени места там, с по-голяма възможност в планинските региони, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, в Източна България след обяд - сдържан, от изток. Температурите ще останат без основна смяна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР