През нощта вятърът ще се ориентира от северозапад, ще започне

...
През нощта вятърът ще се ориентира от северозапад, ще започне
Коментари Харесай

Хладното време ни очква утре

През нощта вятърът ще се ориентира от северозапад, ще стартира да се усилва и с него ще нахлува студен въздух. На места в Западна и Централна България ще има превалявания, по-значителни в централните региони на Дунавската низина. Ще има и гръмотевици. Минимални температури сред 11° и 16°, по морския бряг малко по-високи. Утре ще духа сдържан, в Дунавската низина мощен вятър от запад-северозапад. Ще има променлива, над доста региони по-често забележителна облачност и на обособени места, основно в Южна България ще превали дъжд. Ще бъде хладно, с оптимални температури в множеството места сред 19° и 24°, в София към 18°.
 
Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за месеца, денем ще се задържи съвсем без смяна. Вечерта ще стартира покачване.
 
В планините ще духа най-вече сдържан северозападен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин югозападен вятър, който към края на деня също ще стартира да се ориентира от северозапад. Ще има променлива облачност и на доста места ще превали дъжд, над 2200 метра сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра – към 5°.
 
Над Черноморието по-значителна облачност ще има преди обяд. На обособени места, основно по южното крайбрежие ще превали дъжд. След обяд облачността ще намалее до най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 23-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР