През нощта все още на много места в страната ще

...
През нощта все още на много места в страната ще
Коментари Харесай

Валежите спират, очаква ни малко по-приятно време през уикенда

През нощта към момента на доста места в страната ще има превалявания – в по-голямата част от Северна и Западна България от сняг, а в Източна от дъжд. Минимални температури сред минус 5° и 0°, по морския бряг малко по-високи. В петък преваляванията на всички места ще спрат, а над Южна България и облачността ще се раздра и намалее. Ще духа слаб и сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 0° и 5°, в София към минус 1°.

Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и вечерта към този момент ще приближи междинното за месеца.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно, след обяд тук-там по северното крайбрежие с разкъсвания на облачността. Ще бъде съвсем без дъжд. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максимални температури сред 3° и 8°. Температурата на морската вода е 5°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността също ще се раздра и намалее. Ще духа мощен запад-северозападен вятър с който ще нахлува леден въздух и денем температурите ще се намаляват. Максималната на височина 1200 метра ще бъде към 0°, на 2000 метра – към минус 6°.

През почивните дни ще има променлива облачност, без превалявания. Вятърът ще е от запад-северозапад, в събота към момента в множеството региони сдържан, в неделя ще отслабне. Сутрин ще е студено, минималните температури ще са най-вече сред минус 4° и минус 9°, тук-там и по-ниски; оптималните ще са близки до 0° . В понеделник вятърът краткотрайно ще се ориентира от запад-югозапад и температурите ще се покачат. Облачността ще се усили, само че единствено на обособени места, основно в Западна България, е допустимо да превали слаб сняг. По-късно от северозапад, с увеличаване напразно, още веднъж ще нахлува леден въздух./ Канал 3

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР