През нощта времето ще е предимно ясно и вятърът в

...
През нощта времето ще е предимно ясно и вятърът в
Коментари Харесай

Ето с какво време ще изпратим седмицата

През нощта времето ще е най-вече ясно и вятърът в множеството региони ще стихне. Сутринта в обособени котловини в Западна България видимостта краткотрайно ще е понижена от мъгла, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане ще се намали и ще е малко по-ниско от междинното за месеца.
В петък ще е най-вече слънчево с раздрана висока облачност. След обяд над Северозападна България ще стартира да се развива и купеста и купесто-дъждовна облачност и вечерта тук-там там ще превали прегърми. Ще духа слаб, в Североизточна България - сдържан южен вятър. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са сред 28° и 33°, тук-там в низините и малко по-високи, в София - към 28°.  
Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Вятърът сутринта ще е слаб, към и след обяд - сдържан от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините ще доминира слънчево време с висока облачност. След обяд и вечерта основно над Западна Стара планина ще се развие купеста и купесто-дъждовна и тук-там там ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан южен, по най-високите елементи краткотрайно мощен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 23°, на 2000 метра - към 16°. 
В събота, с превръщане напразно от северозапад, ще премине атмосферно разстройване. От запад на изток ще превали и прегърми, на повече места и с по-интензивни феномени - в Северна България. Температурите ще са съвсем без смяна, само че към вечерта вятърът ще се усили и ще стартира да нахлува относително студен въздух.
В неделя ще има променлива, по-често забележителна облачност. Отново ще има превалявания, само че денем ще са на малко места, основно в Южна България, през нощта против понеделник на повече места из цялата страна. Възможни са и гръмотевици. Вятърът краткотрайно ще отслабне. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР