През нощта времето ще бъде ясно и почти тихо. Атмосферното

...
През нощта времето ще бъде ясно и почти тихо. Атмосферното
Коментари Харесай

Задава се още по-голяма жега, синоптиците обявиха жълт код в почти цялата страна

През нощта времето ще бъде ясно и съвсем безшумно. Атмосферното налягане едва ще се намалява, само че ще се задържи по-високо от междинното за месеца, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Утре ще е слънчево, към и след обяд - горещо. Ще духа слаб източен вятър. Жълт код за евентуално рисково време е разгласен в съвсем цялата страна, като се изключи София град, София област, Перник, Габрово и Смолян. Максималните температури ще бъдат сред 33°, 35 и 38°, в София - към 33°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат 26°-28°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд над Рило-Родопския масив с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа сдържан, по високите елементи краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 28°, на 2000 метра - към 20°.

В четвъртък времето ще бъде слънчево и горещо, с оптимални температури в множеството места сред 35° и 40°.

В петък ще премине размит леден атмосферен фронт. Вятърът ще се ориентира от северозапад и в Дунавската низина ще е до сдържан. От запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над Северна България, само че единствено на изолирани места ще прегърми, допустимо е и да превали. В крайните югозападни региони и Горнотракийската равнина към момента ще има оптимални температури към 40°, в останалата част от страната ще са с 5-6° по-ниски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР