През нощта валежите в цялата страна временно ще спрат, на

...
През нощта валежите в цялата страна временно ще спрат, на
Коментари Харесай

Времето: Идва дълга поредица от дъжд, студ и вятър

През нощта преваляванията в цялата страна краткотрайно ще спрат, тук-там и облачността ще се раздра, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Северозападният вятър ще отслабне, само че единствено в югозападните региони ще стихне. Минималните температури ще бъдат сред 2° и 7°, в котловините на Югозападна България до 0°, в София - към 1°.

Утре (19 април, петък) облачността над страната ще е забележителна, с по-съществени разкъсвания по поречието на р. Дунав. Около обяд в Рило-Родопската област ще стартират превалявания, които до вечерта ще обзет по-голямата част от Южна България. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 18°, в София - към 13°.

През нощта против събота преваляванията ще се усилят, ще обсег и Източна България; тук-там ще бъдат обилни. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от междинното за април. 

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че без превалявания. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Максималните температури ще бъдат 13° и 16°. Температурата на морската вода е 11° и 14°. Вълнението на морето ще е към 2 бала. През нощта против събота ще стартират превалявания от дъжд и тук-там ще бъдат обилни.

Над планините облачността ще е забележителна. Още преди обяд в Рило-Родопската област ще стартират превалявания от дъжд, над 1300 метра - от сняг; тук-там количествата ще са обилни. Вятърът в ниските елементи ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили, а по билата ще е мощен от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към 0°.

В събота (20 април) преваляванията ще продължат, интензивни и обилни по количество ще са в Източна България, там североизточният вятър по-късно денем ще се обърне от север-северозапад. Минималните температури ще са от 3°-4° в обособени котловини в Югозападна България до 11°-12° в източните региони.

До сутринта в неделя (21 април) преваляванията в множеството региони за малко ще спрат, ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността, вятърът ще се ориентира от юг-югоизток. Минималните температури ще са най-вече сред 2° и 7°, дневните температури ще се покачат с 3-4 градуса. Още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, ще прегърми; в Югозападна България има нараснала възможност явленията да са по-интензивни.

В понеделник (22 април) ще бъде прохладно, вятърът ще е северозападен. Ще има променлива облачност, единствено на обособени места, основно в планините и планинските региони, ще превали временен дъжд. Сутрешните температури ще са без особена смяна, дневните ще доближат 18°-23°.

Във вторник (23 април) от югозапад ще стартират нови превалявания, които бързо ще обзет страната. Има нараснала възможност, основно в западната половина от страната, да са интензивни и обилни по количество. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, в Източна България и ще се усили. Сутрешните температури ще са по-високи, само че дневните ще се намалят с 3 до 5 градуса.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР