През нощта валежите в страната ще спрат, а облачността ще

...
През нощта валежите в страната ще спрат, а облачността ще
Коментари Харесай

Възможни са превалявания с гръмотевици край морето

През нощта преваляванията в страната ще спрат, а облачността ще намалее до ясно време. Ще бъде съвсем безшумно. Утре ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност, само че единствено на обособени места, основно в източните и планинските региони ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източната половина от страната до сдържан север-североизточен вятър. Максимални температури ще бъдат сред 27° и 32°, в София към 27°. 

Над планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 21°, на 2000 метра - към 14°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд и вечерта с купеста облачност и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан, най-вече север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е сред 22° и 25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През идващите дни времето ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и в планинските региони, а във вторник и сряда и в източните, на обособени места ще превали и прегърми. Вятърът ще е от североизток, във вторник до сдържан, в Източна България краткотрайно мощен, в сряда ще отслабне. Температурите ще се покачат с два-три градуса и в равнинната част от страната оптималните ще са над 30°. В неделя се покачва вероятността за краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки на повече места в Западна България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР