През нощта валежите на места в западните райони временно ще

...
През нощта валежите на места в западните райони временно ще
Коментари Харесай

НИМХ алармира: Потопът продължава, гответе се за ужасно време в четвъртък

През нощта преваляванията тук-там в западните региони краткотрайно ще спрат, единствено в крайните северозападни региони ще продължи да вали. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще се задържи съвсем без смяна.

Утре оптималните температури ще са сред 26° и 31°, по-ниски ще са в Северозападна България и по Черноморието – сред 22° и 25°; в София – към 22°.

В четвъртък над западната половина от страната още веднъж ще се развива купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще има условия за градушки. Главно в планинските региони след обяд локално ще има краткотрайно интензивни и обилни по количество превалявания.

В Източна България ще бъде най-вече слънчево и топло. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток.

Над Черноморието облачността ще е раздрана, след обяд до преобладаващо слънчево време. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток.

Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над масивите в Западна и Централна България облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има интензивни краткотрайни и обилни по количество превалявания, съпроводени с гръмотевици.

Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра – към 11°.

През нощта против петък преваляванията в Западна България ще продължат, ще се усилят; в Северозападна България и планинските региони се чакат обилни местни количества. В петък денем, основно над западната половина от страната, ще се развива купесто-дъждовна облачност, на доста места ще има краткотрайни превалявания, към и след обяд – и гръмотевични стихии.

В Северозападна България, Западния и Централния Предбалкан ще има местни интензивни и обилни по количество превалявания, достигащи и надхвърлящи 30-50 mm. В източните региони, където ще бъде най-вече слънчево, вятърът ще е от югоизток; в западната част от страната ще се ориентира от северозапад, ще бъде слаб до сдържан. Температурите ще са в необятни граници: от 18°-20° в Западна България до 28°-30° в Източна.

В събота и в източните региони ще има превалявания, съпроводени с гръмотевици. Остава нараснала вероятността за интензивни феномени и градушки на повече места в страната, а количествата в събота, основно в Рило-Родопската област и Подбалканските котловинни полета, ще доближават и надвишават 50-70 mm. Температурите ще останат в необятни граници – относително хладно на запад, по-топло на изток.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР