През нощта валежите бяха главно в северната половина от страната.

...
През нощта валежите бяха главно в северната половина от страната.
Коментари Харесай

Проливни валежи и гръмотевични бури и в следобедните часове

През нощта преваляванията бяха основно в северната половина от страната. До 9.00 часа сутринта най-голямо е количеството, измерено в станциите по крайбрежията на река Дунав.

В следобедните часове на доста места ще има превалявания, краткотрайно интензивни и съпроводени от гръмотевици. Със мощен вятър от североизток ще продължи да нахлува по-студен въздух и оптималните температури ще бъдат значително по-ниски спрямо през вчерашния ден, в множеството региони от Северна България и по Черноморието - от 15° до 20°, в София към 17°, в западните и южните региони от 21° до до 26°. След обяд преваляванията в Северна България, а до среднощ и в съвсем цялата страна, ще спрат.

През нощта облачността и в крайните южни региони от страната ще се раздра и намалее. Сутринта тук-там основно по западното поречие на Дунав видимостта ще бъде понижена от мъгла. Минималните температури ще са сред 4° и 8°, по Черноморието - до към 9°, а оптималните - от 19° до 24°. През деня ще бъде слънчево, с повече облаци в източната половина от страната. Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан североизточен вятър.

На морския бряг ще най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността в следобедните часове. Ще духа сдържан вятър от север-североизток.

Максималните температури ще са от 16° до 19°, температурата на морската вода е 15 - 17°, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Слънчево време ще доминира и в планините. Ще духа сдържан вятър от север-североизток.

На Балканите, краткотрайни нараствания на облачността ще има над източните и южните региони от полуострова, където в утринните часове към момента ще има слаби валежи.

У нас през идващите дни ще доминира слънчево време, а температурите ще се покачат. По-голяма възможност за следобедни валежи има в неделя и понеделник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР