През нощта в София продължи работата по почистването на града,

...
През нощта в София продължи работата по почистването на града,
Коментари Харесай

Улици и булеварди в София през нощта са обработки срещу заледяване

През нощта в София продължи работата по почистването на града, оповестиха от пресцентъра на Столичната община. Извършени са обработки с разпространяване на смеси против замръзване и разчистване на улици и булеварди, по които се движи градския превоз, съществени улици в регионите, както и вътрешноквартални улици и общински пътища в регионите „ Витоша “, „ Овча купел “, „ Красна поляна “, „ Кремиковци “, „ Сердика “, „ Люлин “, „ Връбница “, „ Панчарево “, „ Нови Искър “, „ Банкя “.

Извършени са обходи на пътната инфраструктура от екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ". Почистването на прекършени клони и паднали дървета от спешните екипи на Столичната община продължава. Екипите са отреагирали на 12 сигнала, свързани с пречистване на пътни платна. През деня ще бъдат почистени паднали клони в парковете и градините.

Градският превоз извършва постоянните си направления, като се изключи краткотрайно скъсените на трамвайни линии 10 и 23. Трамвай №10 ще се движи от ж.к. „ Западен парк “ до площад „ Журналист “ до разчистването на трасето в лесопарковата част и възобновяване на контактната мрежа от паднали клони. От на следващия ден ще бъде пуснат заместващ автобусен превоз.

Движението на трамвайна линия 23 е от ж.к. „ Гео Милев “ до хранилище „ Искър “.

Възстановена е работата на над 20 светофарни уредби, на които са отстранени механически проблеми в резултат на мощния вятър и преваляванията.

От Столичната община припомнят на водачите да бъдат деликатни и да карат със съобразена скорост и коли оборудвани за придвижване при зимни условия.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология през днешния ден облачността ще е променлива, постоянно намаляваща до слънчево. Ще продължи да духа сдържан, в Дунавската низина и Източна България - краткотрайно мощен, вятър от запад-северозапад. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 0° и 5°, в София - към 2°. Привечер вятърът ще се ориентира от югозапад, още ще отслабне, облачността от запад още веднъж ще стартира да се усилва.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР