През нощта в северозападната половина на страната ще е почти

...
През нощта в северозападната половина на страната ще е почти
Коментари Харесай

Студено време утре, валежите постепенно ще спират

През нощта в северозападната половина на страната ще е съвсем без превалявания, облачността ще се раздира и понижава, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В югоизточната половина преваляванията ще продължат, в планинските и североизточните региони ще са от сняг, ще се образува тънка снежна завивка, в останалите места ще вали дъжд. Вятърът ще е сдържан, в Дунавската низина и Източна България - краткотрайно мощен от запад-северозапад, и с него в регионите със снеговалеж ще се основават условия за виелици. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, в София - към минус 3°.

Утре в югоизточната половина на страната към момента ще вали, в Североизточна България, Източна Стара планина и Странджа - сняг, в останалите региони - най-вече дъжд. До към обяд преваляванията съвсем на всички места ще спрат, от северозапад облачността ще продължи да се раздира и да понижава. Вятърът ще отслабне, след обяд в Западна България ще стихне, в Източна ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са сред 2° и 7°, в крайните югозападни региони - малко по-високи, в София - към 3°.

По Черноморието облачността ще е забележителна. Главно преди обяд ще има превалявания от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие, а на север дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. Вятърът ще е сдържан, краткотрайно мощен, от север-северозапад, след обяд ще отслабва, ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в южните региони след обяд - 4 бала.

В планините преди обяд облачността ще е забележителна, тук-там с превалявания от сняг, само че ще отслабват, до към обяд в множеството региони ще спрат. След обяд облачността от северозапад ще се раздира и понижава. Ще духа до сдържан, по билата - краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад, който по-късно след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 2°.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР