През нощта в събота срещу неделя се върнахме към астрономическото

...
През нощта в събота срещу неделя се върнахме към астрономическото
Коментари Харесай

Върнахте ли с час назад стрелките на часовника?

През нощта в събота против неделя се върнахме към астрономическото време. В 4.00 часа трябваше да преместим стрелките на часовниците с един час обратно и да продължим да спим с час повече. Сутрин слънцето ще изгрява по-рано, само че и ще залязва по-рано.

Европейски Съюз основава обединен режим за лятното часове време през 1980 година, с цел да обезпечи съгласуван метод за промяната на часовото време в единния пазар .

Смяната на астрономическото време с лятно е въведена за спестовност на разноски за електрическа енергия, като се употребява оптимално дневната светлина през пролетните и летните месеци, когато светлата част от денонощието е с по-голяма дълготрайност. Изчисленията на специалистите обаче демонстрираха, че резултатът е нищожен.

С оглед на незначителния стопански резултат от превъртането на часовника и доста по-осезаемите последствия за здравето и кондицията на хората . Очаква Европейският съюз да реши дали да се приключи сезонната промяна на времето, откакто предходната година Европейския парламент утвърди сходно предложение.

" Галъп ": Мнозинството българи не харесват промяната на часовото време

Всеки пети българин няма мнение по въпроса

През февруари 2018 година Народното събрание изиска от по отношение на лятното часово време. Оценката получи 4,6 млн. отговора, а 84% от тях бяха в интерес на преустановяване на промяната на часовото време.

Сегашната инструкция по отношение на лятното часово време задължава страните от Съюза да минават на лятно часово време в последната неделя на март и да се връщат към общоприетоо часово време в последната неделя на октомври. Така още веднъж към лятното време ще преминем в последната нощ против неделя през март 2021 година
 Отказът от промяна на часовото време в Европейски Съюз няма да влезе в действие през 2019 година, а през 2021 година
Отказът от промяна на часовото време в Европейски Съюз няма да влезе в действие през 2019 година, а през 2021 година

Най-рано ще стане през 2021 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР