През нощта в Париж отново цари тишина и сега има

...
През нощта в Париж отново цари тишина и сега има
Коментари Харесай

След затварянето на баровете парижаните са в режим метро, работа, сън

През нощта в Париж още веднъж царува тишина и " в този момент има единствено метро, работа, спане ": питейните заведения на столицата, откакто работиха през лятото, нощес затвориха порти, примирени, въпреки и недоволни от новото стягане на санитарните ограничения.

Бутилките с вино, които би трябвало да се изпразнят, са на плота. Дървените подноси с мезета са двойно по-пълни, с цел да не остават бързо развалящи се артикули.

" Научихме се. След всичко, което трябваше да изхвърлим през март, към този момент бяхме подготвени ", споделя Омар Алик, 41-годишният шеф на бар " Туле " в 11-и регион на Париж.

" Тъжното е, че не знаем какъв брой дълго ще продължи това. Без заплата, с 15 000 евро наем и разноски, без никакви приходи, дребните предприятия като моето нямат достъп до фонда за обезщетение ", изяснява този управител, който ще употребява идните седмици, с цел да " отдели повече време на щерка си " и " да води счетоводството ".

Ефимерният вятър на нормалността и безгрижието, който разреши на парижките питейни заведения да работят с цялостен капаците от юни насам, посредством основно на невиждана система с краткотрайни тераси, завършва сега, когато втората вълна от Ковид-19 засегна френската столица и тя към този момент е в оптималната подготвеност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР