През нощта в източните райони все още ще има превалявания

...
През нощта в източните райони все още ще има превалявания
Коментари Харесай

Какво време да очакваме във втория ден на октомври?

През нощта в източните региони към момента ще има валежи в развой на прекъсване и ще духа сдържан западен-северозападен вятър. Над по-голямата част от Западна и Централна България облачността ще се раздра и намалее до най-вече ясно и ще бъде съвсем безшумно. Минималните температури ще са най-вече сред 6 и 11 градуса , малко по-високи по морския бряг.
 

Във вторник преди обяд над Североизточна България облачността ще е към момента забележителна, тук-там с валежи, които до обяд ще спрат . Над останалата част от страната ще е най-вече слънчево, сутринта тук-там в низините с ниска облачност или мъгла. След обяд от запад ще се появи висока облачност.
 
Вятърът ще е слаб, най-вече от запад, вечерта в Дунавската низина ще се усили. Ще се затопли и преобладаващите оптимални температури ще са сред 20 и 25 градуса. Атмосферното налягане ще се покачва и вечерта към този момент ще е малко по-високо от междинното за месеца.
 
 ThinkStock/Getty Images

В планините облачността ще е променлива, съвсем без превалявания . Ще духа слаб до сдържан запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 16 градуса, на 2000 м - към 9 градуса.-->
 

Над Черноморието преди обяд облачността ще е забележителна и ще духа сдържан запад-северозападен вятър. На обособени места основно в северните региони ще има валежи от дъжд . Около и след обяд облачността ще намалее, вятърът ще стихне и ще се откри най-вече слънчево време.

Максималните температури сред 20 и 23 градуса. Температурата на морската вода е 19-21 градуса. Вълнението на морето сутринта ще е 3 бала, след обяд ще отслабне до 1-2 бала.
 
 ThinkStock/Getty Images

В средата на седмицата ще има променлива облачност , на обособени места е допустимо едва и за малко да превали . Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад и втория ден дневните температури едва ще се намалят, минималните ще са най-вече сред 9 и 14 градуса. През идващите дни до края на седмицата ще има по-значителни и по-продължителни разкъсвания и понижения на облачността.
 
 ThinkStock/Getty Images

Вероятността за превалявания е дребна. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток. Сутрешните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, дневните ще останат най-вече сред 18 и 23 градуса. В началото на идната седмица тук-там в западните региони ще има краткотрайни валежи.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР