През нощта в Източна България ще е предимно ясно с

...
През нощта в Източна България ще е предимно ясно с
Коментари Харесай

Какво време ни очаква през първите 15 дни на септември?

През нощта в Източна България ще е най-вече ясно с краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места е допустимо да превали и прегърми, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология - Варна. Ще духа слаб най-вече северен вятър. Минимални температури от 17° до 22°, за Варна към 21°.

Денят на 1 септември ще стартира с най-вече слънчево време, само че към обяд и следобяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици. Вятърът ще се усили до сдържан и ще се ориентира от североизток. Максимални температури сред 27° и 32°, за Варна към 28°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода към 26°.

15-дневна прогноза за септември

Септември ще стартира с превалявания и гръмотевици на доста места в страната, покачва се и вероятността за местни интензивни феномени и за обилни количества в петък, основно в Централна България.

Вятърът ще бъде най-вече североизточен, слаб. Температурите ще продължат да се намаляват. В събота от запад преваляванията краткотрайно ще намалеят като обсег и активност, само че облачността ще се задържи най-вече забележителна, а температурите - по-ниски от нормите за началото на септември.

В неделя в по-голямата част от страната ще се задържи без превалявания . Ще има и по-съществени понижения на облачността, а температурите едва ще се покачат, само че по-късно денем от северозапад още веднъж ще стартират превалявания и гръмотевична активност. Към средата на първото десетдневие през страната ще премине бързо атмосферно разстройване и изначало от северозапад, в Източна България от североизток, с увеличаване напразно ще нахлуе относително по-хладен въздух . На места, с по-голяма възможност в Западна и Централна България, ще има краткотрайни превалявания, в планинските региони и гръмотевици.

Впоследствие до края на десетдневието вероятността за превалявания понижава , ще има и слънчеви часове, температурите още веднъж ще се покачат, повече към края на интервала. През първата половина от второто десетдневие температурите ще се намаляват . Ще има и превалявания, повече в Западна и тук-там в Централна България, а към средата на месеца и на изток. Все още ще има и гръмотевична активност, с по-голяма възможност при започване на десетдневието. В Източна България вероятността за превалявания е по-малка, а и температурите ще се задържат по-високи спрямо тези на запад.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР