През нощта в Харков осем души бяха ранени от вражески

...
През нощта в Харков осем души бяха ранени от вражески
Коментари Харесай

Бомбардировки в Харков, тежки боеве в Донбас -

През нощта в Харков осем души бяха ранени от противников обстрел, а жена умря от раните си в болничното заведение.

Тази нощ вторият по величина град в Украйна бе подложен на най-интензивните обстрели напоследък. Руснаците изстреляха седем ракети от Белгород към регионалния център, написа в Телеграм началникът на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов.

През миналото денонощие руснаците продължиха да нанасят удари по мирни цели в Харковски, Богодуховски, Чугуевски и Изюмски регион. Повредени са частни домове и икономически постройки.

" По данни на Центъра за незабавна здравна помощ денем в Харков са били ранени 9 души, в това число 75-годишна жена, която за жалост е умряла от раните си ", се споделя в изказването.

Снощи около 22:30 ч. нашествениците са обстрелвали " Киевски регион " в Харков с РСЗО. Повредени са частни домове и има провали по пътната настилка.

" Около 2:30 ч. щабът на защитата записва седем ракетни изстрела едновременно от Белгород в посока Харков. Обстрели има в Шевченковски, Киевски, Салтовски, Индустриален и Холодногорски регион ", сподели Синегубов.

Той добави, че някои от ракетите са попаднали в открити пространства, тъй че не са провокирали пожари. Фасадите на постройките са развалени от шрапнели и гърмежи, а пътната настилка е отчасти разрушена.

Отбити съветски офанзиви в Източна Украйна

Междувременно украинските войски отблъснаха съветски офанзиви против градовете Соледар и Бахмут в Донецка област, заяви през днешния ден генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, представен от ДПА.

Успоредно с това съветската войска и сепаратистите не престават да обстрелват украинските позиции в източния украински район.

В Донецка област силите на Киев са отблъснали също набези северно от Славянск и в региона на град Угледар. Украинската войска осуети руси офанзиви и в региона на селата Пески и Первомайское, се споделя още в изказването.

Руските въоръжени сили не престават да обстрелват с артилерия позициите на украинската войска по целия фронт. Те са нанесли и шест въздушни удара, заяви още украинският общоприет щаб.

Окупаторите настъпват към рафинерия в Лисичанск

Руските войски организират масирано нахлуване по посока на петролната рафинерия в Лисичанск.

Ръководителят на военната администрация на Луганска област Серхий Хайдай заяви за това в Телеграм.

" Те употребяват всяка опция, с цел да основат удобни условия за по-нататъшно нахлуване в избрани региони. Атакуват в разнообразни направления, с цел да изтласкат ВСУ от отбранителните укрепления. Шест пъти през вчерашния ден нашите бойци ги принудиха да правят отстъпка. Сраженията не престават и в други три региона на границата сред Луганск и Донецка област. Включително наоколо до нефтената рафинерия в Лисичанск ", осведоми Гайдай.

Ракетният гнет също не стопира / фотография: Серхий Гайдай
Ракетният гнет продължава с цялостна мощ / фотография: Сергей Гайдай
Според него обитаемоте места и позициите на украинските военни са обстрелвани от врага с артилерия. Само през нощта са осъществени четири танкови офанзиви и четири въздушни удара. Ракетният гнет също не стопира. Например една от ракетите е била ориентирана към постройка, в която са ситуирани служители на реда от Луганска област, които в този момент са основани в прилежаща област.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР