През нощта в Дунавската равнина и Лудогорието ще духа слаб ...

През нощта в Дунавската равнина и Лудогорието ще духа слаб

Слънцето си пробива път във вторник, градусите до 20°

През нощта в Дунавската низина и Лудогорието ще духа слаб северозападен вятър и ще бъде най-вече ясно. На доста места в низините и котловините от Южна България ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Минималните температури ще са сред 5° и 10°, прогнозира дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология пред Българска телеграфна агенция.

Утре над страната облачността ще е раздрана, на доста места-до най-вече слънчево време. По-забележителна ниска слоеста облачност или мъгла ще има над Югозападна България, само че още преди обяд ще се раздра и намалее. Ще духа слаб северозападен, в Източна България-североизточен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 15° и 20°. През нощта против сряда над югозападните и източните региони от страната облачността още веднъж ще се усилва и вплътнява.

Сутринта, основно по южното Черноморие, ще има ниска слоеста облачност или мъгла, само че бързо ще се раздра и намалее. През деня ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб северозападен, след обяд – североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14°-18°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Сутринта над масивите от Западна и Централна България ще има забележителна облачност, а върховете ще са в мъгла. Около обяд облачността ще стартира да се раздира и понижава, видимостта ще се усъвършенства и след обяд ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра-към 4°.

Източник: dnes.bg