През нощта студеният атмосферен фронт ще премине и през Източна

...
През нощта студеният атмосферен фронт ще премине и през Източна
Коментари Харесай

Леко захлаждане идва през следващите дни

През нощта студеният атмосферен фронт ще премине и през Източна България. На доста места там, както и в централната част от страната ще има превалявания. В Западна България преваляванията ще спрат и облачността ще се раздира. Вятърът на всички места ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Минималните температури ще бъдат сред 12° и 17°, в София - към 12°.
Утре преди обяд към момента над Източна България ще е облачно, тук-там с превалявания, само че до края на деня и там преваляванията ще спрат. В останалата част от страната ще е без превалявания, а облачността ще се раздира и понижава до най-вече слънчево време. Ще духа най-вече сдържан северозападен, в източната половина от страната – север-североизточен вятър. Температурите ще се намаляват и преобладаващите оптимални ще бъдат от 15°-17° в Североизточна България до 23°-24° тук-там в Горнотракийската равнина и в крайните югозападни райони; в София - към 19°.
Над планините в западната част от страната облачността ще се раздра и намалее, а над останалите масиви ще е забележителна и преди обяд към момента тук-там ще има превалявания от дъжд. Ще духа мощен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра -около 7°.
Над Черноморието през по-голямата част от деня ще е най-вече облачно и на доста места ще има превалявания от дъжд. Привечер преваляванията ще спрат и облачността ще стартира да се раздира. Ще духа най-вече сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 18° и 21°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В неделя ще доминира слънчево време, с раздрана, най-вече висока и междинна облачност, към този момент без превалявания. Ще бъде съвсем безшумно и на обособени места в източните и котловинните региони за малко заран ще има ниска облачност или мъгла. Сутрешните температури ще се намалят и преобладаващите минимални ще са сред 3° и 8°, по Черноморието до 12°, а дневните едва ще се покачат.
В понеделник ще има краткотрайни нараствания на облачността, основно над източните и планинските региони. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и в Дунавската низина краткотрайно ще се усили, ще се затопли – минималните температури ще са сред 7° и 12°, оптималните - най-вече сред 20° и 25°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР