През нощта срещу сряда разразилите се бури над Сърбия и

...
През нощта срещу сряда разразилите се бури над Сърбия и
Коментари Харесай

Сериозен обрат във времето

През нощта против сряда разразилите се стихии над Сърбия и Румъния има възможност да доближат и крайните северозападни региони от страната ни. Възможни са и стихии над Дунавската низина. Над останалата част от страната времето ще се задържи най-вече ясно. 

Минималните температури ще се покачат и ще са сред 20° и 24°С. Най-високи чакаме да са стойностите в равнините и към река Дунав - до 24-25°С, както и малко по-ниски - в планинските региони и към София - до 17-20°С, написа " Стандарт ".

През деня в сряда ще е най-вече слънчево и горещо, само че след обяд чакаме и смяна на времето. 

След обяд и през нощта против четвъртък, чакаме през страната ни да премине добре изразен леден атмосферен фронт, като температурите до вечерта бързо ще се намалят. Ще се разразят мощни гръмотевични стихии, като по-значителни ще са явленията изначало над Северозападна България, а през нощта против четвъртък - и над източните региони.

У нас ще има условия за интензивни и обилни по количества превалявания и едра градушка. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен. 

Максималните температури ще са в необятен контрастност и ще са сред 33° - 35°С в Северозападна България, много по-горещо до 40-44°С чакаме в Югоизточна България. 

Поради предстоящите мощни гръмотевични стихии е издадено и предизвестие за гръмотевични стихии и обилни превалявания, написа Meteo Balkans.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР