През нощта срещу петък валежите в цялата страна временно ще

...
През нощта срещу петък валежите в цялата страна временно ще
Коментари Харесай

Лошото време продължава, ето кога идва снегът и къде

През нощта против петък преваляванията в цялата страна краткотрайно ще спрат, тук-там и облачността ще се раздра. Северозападният вятър ще отслабне, само че единствено в югозападните региони ще стихне, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Минималните температури ще бъдат сред 2° и 7°, в котловините на Югозападна България до 0°, в София - към 1°. В петък облачността над страната ще е забележителна, с по-съществени разкъсвания по поречието на Дунав.

Около обяд в Рило-Родопската област ще стартират превалявания, които до вечерта ще обзет по-голямата част от Южна България. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили.

Максималните температури ще бъдат сред 13° и 18°, в София - към 13°. През нощта против събота преваляванията ще се усилят, ще обзет и Източна България; тук-там ще бъдат обилни.

Над планините облачността ще е забележителна. Още преди обяд в Рило-Родопската област ще стартират превалявания от дъжд, над 1300 m - от сняг; тук-там количествата ще са обилни. Вятърът в ниските елементи ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили, а по билата ще е мощен от югозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 5°, на 2000 m - към 0°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че без превалявания. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 16°. Температурата на морската вода е 11° и 14°. Вълнението на морето ще е към 2 бала. През нощта против събота ще стартират превалявания от дъжд и тук-там ще бъдат обилни.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 38 мин. и залязва в 20 ч. и 14 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 36 мин. Луната в София залязва в 4 ч. и 58 мин. и изгрява в 15 ч. и 52 мин. Фаза на луната: четири дни след първа четвърт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР