През нощта срещу петък облачността ще се разкъса и ще

...
През нощта срещу петък облачността ще се разкъса и ще
Коментари Харесай

НИМХ с предупреждение: Идват ледени дни, градусите падат до минус 10

През нощта против петък облачността ще се раздра и ще намалее до ясно време, само че денем от запад още веднъж ще се усилва. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от юг-югозапад. Температурите ще се задържат без основна смяна.

През почивните дни облачността над множеството региони ще е по-често забележителна, дъжд ще вали през нощта против неделя и в неделя; над към 1800 m преваляванията ще са от сняг. В източната половина от страната югозападният вятър ще е сдържан, краткотрайно мощен. Температурите ще останат по-високи от нормалните за интервала.

В началото на новата седмица, с насочване напразно в Западна България от северозапад, в Източна - от североизток, ще нахлува леден въздух. Температурите бързо и сензитивно ще се намалят. Облачността ще е по-често забележителна. В понеделник ще има и превалявания от дъжд, само че със захлаждането в доста региони от Северна и Западна България ще минават в сняг.

Във вторник преваляванията ще са от сняг, само че ще са на по-малко места и ще са най-вече слаби. Ще бъде студено; минималните температури в Североизточна България ще са до минус 8°, минус 10°, а и дневните съвсем на всички места ще са под нулата. В сряда вероятността за превалявания понижава още. Облачността ще е променлива, вятърът - северозападен, до сдържан. Сутринта ще е по-студено, денем ще стартира стопляне, оповестява Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР