През нощта срещу неделя започналите валежи над Северозападна България ще

...
През нощта срещу неделя започналите валежи над Северозападна България ще
Коментари Харесай

Опасност от градушки и днес за България, жълт код е обявен за 14 области

През нощта против неделя почналите превалявания над Северозападна България ще обзет и централните и северни региони от страната. Дъждовете ще са интензивни и се чакат градушки. За тези региони е публикуван и червен код! Това предизвестие насочиха синоптиците от Meteo Balkans.

След полунощ в южните региони явленията краткотрайно затихна. Вятърът в северозападната половина от страната през днешния ден ще се ориентира от северозапад и ще се усили до сдържан.

Минималните температури ще се намалят ще са сред 13° и 16°С. Най-високи чакаме да са стойностите в Горнотракийската равнина и в региона на Русе и Сандански - до 15-16°С.

През деня атмосферата още веднъж ще е нестабилна. Около обяд над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на доста места в Дунавската низина и Предбалкана ще паднат обилни по количества превалявания.

Гръмотевични стихии чакаме и над Горнотракийската равнина, само че интензивността им ще е по-слаба.

Вятърът от югоизток ще се усили, само че с наклонност да отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад.

Очакваните превалявания ще са в следобедните часове. На картата са показани районите, където вероятността за рискови феномени е най-голяма.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР