През нощта срещу неделя в цялата страна времето ще е

...
През нощта срещу неделя в цялата страна времето ще е
Коментари Харесай

Слънчев Великден с температури до 27°

През нощта против неделя в цялата страна времето ще е най-вече ясно и безшумно

Минималните температури ще се покачат и ще са от 9°С до 12°С. Традиционно по-ниски ще се задържат минималните температури в планинските региони и котловините от Западна България - до 7-8 °С. Най-високи чакаме да са минималните стойности по поречието на р. Дунав – до 11-12°С, написа.

През деня времето в страната ще е най-вече слънчево. Временни нараствания на облачността чакаме в следобедните часове над планинските региони, като на изолирани места в Рило-Родопска област и Централна Стара планина ще превали. Ще духа слаб, след обяд до сдържан южен вятър. Очакваните оптимални температури ще са сред 22-25°С. Най-високи ще са те в Северозападна България и региона на Сандански и Русе - до 26-27°С.

Времето в планините ще е уместно за туризъм и зимни спортове. Ще е най-вече слънчево и топло. Временни увлечения на облачността чакаме след обяд над масивите от Западна България, като на изолирани места в Рило-Родопска област и Централна Стара планина ще превали. Ще духа до сдържан, а по билата и мощен югозападен вятър. Ще се затопли още и оптималната температура на 1200 метра ще бъде 17°, на 2000 метра - към 10°.

Предстоящото стопляне ще сътвори причина за доста висока лавинна заплаха заради по-нестабилната снежна завивка.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. До обяд ще духа слаб, а след обяд до сдържан вятър от юг-югоизток. Температурите ще се покачат още и оптималните ще бъдат сред 19° и 23°С. Времето ще е уместно за туризъм

Прогноза за ФПЧ - Не се чакат замърсявания в огромните градове - равнищата на фини прахови частици в атмосферата ще са в норма.

Времето в София – През нощта против неделя в столицата ще се задържи най-вече ясно и безшумно. През деня ще е слънчево и покачването на температурите ще продължи. Минималните ще са към 9°С, а оптималните - до 23°С.

Времето в Балканите - През идващите 48 часа Западните Балкани ще попадат под въздействието на идващ средиземноморски циклон. След обяд над страните от Северозападните Балкани, Сърбия, Унгария и Западна Румъния ще стартира нарастване на облачността, ще се образуват и гръмотевични стихии. Температурите ще се покачат и на доста места ще се към нормата за април.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР