През нощта срещу неделя, над цялата страна ще се задържи

...
През нощта срещу неделя, над цялата страна ще се задържи
Коментари Харесай

Леко се затопля, но студът все още остава

През нощта против неделя, над цялата страна ще се задържи с раздрана облачност и не се чакат превалявания. В равнините и котловинните полета ще имаме условия и за мъгли. Температурите ще се задържат ниски и ще са към нормата за януари. Ще духа слаб югозападен вятър, ще стартира и стопляне.

Очакваните минимални температури над цялата страна ще са с негативни стойности. Термометърът ще демонстрира стойности сред минус 10°С и минус 2°С.

През неделния ден времето ще се задържи с раздрана облачност, само че без превалявания.

Ще духа сдържан югозападен вятър и дневните температурите ще се покачат. Очакваните оптимални температури ще са сред плюс 6-8°С. По-високи до 12°С, се чакат в СЗ България.

Времето в София

През нощта против неделя ще доминира раздрана облачност. В равнините и котловинните полета ще имаме условия и за мъгли. През деня ще е доминира слънчево време, само че с повече облаци след обяд.

Температурите ще се намалят, като минималните ще доближат до минус 8-10°С. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са сред плюс 5-6°С.

Времето по планините

През нощта против неделя ще доминира ясно време През деня ще е най-вече слънчево. След обяд и с раздрана висока облачност. Очакваме чудесни условия за туризъм.

Максималната температура на височина 1200 метра надморска височина ще е към минус 4°С, на 2000 метра - към минус 7°С.

Времето по Черноморието:

През нощта против неделя ще доминира ясно време. Ще духа слаб югозападен вятър.Минималните температури ще са сред минус 2-3 °С. През деня ще е най-вече слънчево. Максималните ще доближат стойности - до плюс 5-6°С. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Прогноза за фини прахови частици: (очаква се замърсявания)

Очакваме повишение на равнищата на фини прахови частици единствено в утринните часове над по-големите градове. Стойностите ще са сред 70-90 мкг/м3 при норма към 50 мкг/м3.

Пътна информация:
През идващите 24 часа, не се чакат проблеми.

Времето на Балканите:

През идващите часове; преваляванията на Балканите ще спрат, само че температурите ще се задържат към климатичната норма за януари. Времето ще е по постоянно с раздрана ниска облачност.

Прогноза: Имре Дузмат,
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР