През нощта срещу четвъртък над България ще преобладава разкъсана облачност.

...
През нощта срещу четвъртък над България ще преобладава разкъсана облачност.
Коментари Харесай

Червен код за буреносен вятър в четвъртък, вижте къде

През нощта против четвъртък над България ще доминира раздрана облачност. Над крайните южни региони от страната ще превали слаб дъжд.

Минималните температури ще са сред 6°С и 15°С и даже по-високи в регионите с южен вятър.

През деня ще бъде прохладно, изключително в регионите, ситуирани покрай северните скатове на планините. Облачността над страната ще е раздрана. Късно следобяд над крайните западни и северозападни региони ще превали дъжд.

Очакваните оптимални температури ще доближат стойности до 17°, а тук-там и до 22° С!

Предупреждение за мощен вятър

Картата, която виждате, е основана на районния цифров модел SPM и демонстрира регионите, където ветровете ще са най-силни.

Жълт код – ще духа сдържан и мощен вятър. Поривите му ще доближават 55-70 км/ч.

Съвети при жълт код: бъдете деликатни за вероятни летящи във въздуха предмети, счупвания на клони и парчета.

Оранжев код - ще духа мощен до плевел вятър. Поривите му ще доближават 70-90 км/ч.

Съвети при оранжев код - бъдете деликатни за вероятни по-големи вреди като структурни повреди по здания, изкоренени дървета, счупвания на клони и летящи предмети. Възможни са и проблеми в електроснабдяването.

Червен код – ще духа ураганен вятър с доста мощни пориви. Поривите му ще надминават 100 км в час, изключително по покрай северните скатове на планините.

Съвети: при червен код: избягвайте да излизате на открито! Бъдете готови за предстоящи материални вреди, като те могат да бъдат и изкоренени дървета и летящи предмети. Възможно е и затваряне на пътища.

Времето в София

Данните на Meteo Balkans сочат, че през нощта против четвъртък ще доминира облачно време и тук-там ще превали слаб дъжд. Следобед ще има краткотрайни разкъсвания на облачността. Ще духа мощен югозападен вятър, като тук-там поривите му ще надминат 60 км в час! Минималните температури ще са сред 6°С, а оптималните – до 16°С.

Времето в планините

В планините времето ще се задържи с променлива облачност. На места над Рило-Родопския масив ще превали слаб дъжд. Отново издаваме предизвестие да бъдете деликатни, защото чакаме мощни пориви напразно! По високите и открити елементи на планините вятърът ще много до ураганни стойности!

Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 0°.

Времето по Черноморието

Значителна ще е облачността на изток, само че превалявания не се чакат. Ще продължи да духа мощен южен вятър, като тук-там поривите му ще надминават 70-90 км в час. Максималните градуси на въздуха ще са 15°-19°С. Вълнението на морето ще бъде 3-5 бала.

Прогноза за фини прахови частици

Не се чакат замърсявания.

Времето на Балканите

Данните на Meteo Balkans демонстрират, че в четвъртък времето на полуострова ни ще се задържи съвсем без смяна. Дъжд чакаме над крайните югозападни, северозападни и западни региони, където ще паднат обилни превалявания.Силни пориви напразно ще има над централните региони от Балканите.

През идващите 48 часа синоптичната конюнктура ще се усложни от идващ средиземноморски циклон.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР