През нощта срещу 21 март руската авиация е нанесла удар

...
През нощта срещу 21 март руската авиация е нанесла удар
Коментари Харесай

Руската авиация е ударила център за подготовка на наемници близо до Ровно

През нощта против 21 март съветската авиация е нанесла удар с високоточни крилати ракети по център за подготовка на непознати наемници и украински националистически групировки на полигона Нова Любомирка в Ровненска област. Ликвидирани са над 80 наемници и националисти. Това заяви на брифинг формалният представител на Министерството на защитата на РФ генерал-майор Игор Конашенков.

Също с крилати ракети, изстреляни от бойната авиация, са унищожени склад за муниции и щаб на механизирана бригада в региона на популации пункт Селец.

Група " нощни ловци " в състав вертолети Ка-52 и Ми-28н в хода на нощна интервенция е унищожила 8 танка, 4 БМП-та и 3 БТР-а.

През нощта оперативно-тактическата и армейската авиация са унищожили общо 44 военни обекта. Сред тях са четири командни пункта, две установки реактивни системи за залпов огън, 6 зенитно-ракетни комплекса " Бук М-1 ", оръдия, 4 склада за ракетно-артилерийско въоружения и муниции, както и 23 пункта на скупчване на бойна техника. Свалени са и два безпилотни летателни апарата.

От началото на бойните дейности са унищожени 216 дрона, 180 зенитно-ракетни комплекса, 1506 танка и други бронирани машини, 152 установки на реактивни системи за залпов огън, 592 оръдия и миномети, както и 1284 единици специфична военна автомобилна техника, регистрират от съветското МО.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР