През нощта ще продължи да духа югозападен вятър, в повечето

...
През нощта ще продължи да духа югозападен вятър, в повечето
Коментари Харесай

Променлива облачност със слаби валежи на места утре по Черноморието

През нощта ще продължи да духа югозападен вятър, в множеството региони ще е сдържан, в Югоизточна България и тук-там северно от планините – краткотрайно мощен. Над по-голямата част от страната облачността ще е раздрана, по-значителна над планините и на обособени места, основно там, ще превали дъжд. Минималните температури ще са най-вече сред 8° и 13°, в София към 9°. Утре облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и тук-там в Западна и Централна България ще превали, в обособени региони и ще прегърми.

През деня ще продължи да духа сдържан, тук-там и мощен югозападен вятър; по здрач ще стартира да отслабва, ще се ориентира от запад и с него ще прониква леден въздух. Дневните температури едва ще се намалят и оптималните ще са сред 17° и 22°, в София към 17°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, на обособени места със слаби превалявания от дъжд. Ще духа сдържан, в южните региони краткотрайно мощен югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 15° и 21°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, преди обяд на север от н. Калиакра до 4 бала.

Над планините облачността ще е променлива, следобяд - постоянно забележителна и на доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд, в обособени региони с гръмотевици. Над към 2000 метра преваляванията ще са от сняг. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи и краткотрайно мощен запад-югозападен вятър и с него след обяд температурите бързо ще се намаляват. Максималната на 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра към 2°.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР