През нощта ще преобладава ясно време. В повечето райони ще

...
През нощта ще преобладава ясно време. В повечето райони ще
Коментари Харесай

ПРОГНОЗАТА: Времето се затопля преди нов студен фронт

През нощта ще доминира ясно време. В множеството региони ще бъде съвсем безшумно, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.

Утре ще доминира слънчево време. Сутринта на обособени места в котловините и равнините ще има ниска облачност или понижена видимост, а след обяд над планинските региони в Западна България ще се развие купеста облачност и на изолирани места ще превали временен дъжд. Ще духа слаб, в източните региони - до сдържан вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се покачват и оптималните ще са най-вече сред 24° и 29°, в София - към 24°.

По Черноморието ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че дъжд е малко евентуален. Ще продължи да духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. По-значителна ще бъде облачността в планините в Югозападна България и там на обособени места, основно след обяд, ще превали. Ще духа сдържан вятър със северна съставния елемент. Максималната температура на 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 10°. 

В средата на седмицата ще доминира слънчево време с купеста облачност над планините в Западна България, само че единствено на изолирани места там ще превали. Дневните температури ще се покачат с още 2°-3°. Вятърът ще е слаб, изначало от изток-югоизток, след това - от юг-югоизток. (НИМХ)
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР