През нощта ще преобладава ясно време. В по-голямата част от

...
През нощта ще преобладава ясно време. В по-голямата част от
Коментари Харесай

Студът продължава до сряда, след това леко затопляне

През нощта ще доминира ясно време. В по-голямата част от страната ще е съвсем безшумно, в източните региони със слаб югозападен вятър. Минималните температури ще са сред минус 7° и минус 2°, в София – към минус 6°, оповестиха от националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще бъде доста по-ниско от междинното за месеца.

Утре преди обяд над Източна България ще е най-вече слънчево, до момента в който от запад облачността бързо ще се усилва и до края на деня над цялата страната ще е забележителна. Привечер на обособени места в Западна България ще има слаби превалявания от дъжд и влажен сняг. Ще духа слаб, в североизточните и планинските региони – сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 5° и 10°, в София – към 5°.

Над Черноморието преди обяд ще доминира слънчево време. Около и след пладне облачността ще се усили. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 7° и 10°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността от запад ще се усилва и вплътнява и по здрач тук-там в Западна България ще има валежи от сняг. Повече слънчеви часове ще има преди обяд над масивите на изток. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи – мощен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра – към минус 3°.

Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще проникне леден въздух. Облачността ще е по-често забележителна, ще има и слаби превалявания от дъжд, тук-там в Северна България и високите полета в Западна и от сняг. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са от минус 2° до 3°, а оптималните - сред 1° и 6°, по-високи в югоизточните региони.

В сряда облачността ще намалее, над доста региони до най-вече слънчево. Вятърът още веднъж ще е с южна съставния елемент и с него ще се затопля.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР